Het wapen Terschelling

Een verhaal zonder begin
Auteur: Henjo Hekman | Uitgever: Koninklijke Van Gorcum b.v.

35,00

“Een verhaal zonder begin, over het wapen van Terschelling”, geschreven door Henjo Hekman, een bevlogen gids en onderzoeker die een diepgaande zoektocht heeft ondernomen naar het Wapen van Terschelling en zijn betekenis. Dit boek biedt een unieke en boeiende kijk op de geschiedenis van het eiland Terschelling.

Het Wapen van Terschelling is meer dan alleen een heraldisch symbool; het is een intrigerend stukje geschiedenis dat het eiland Terschelling verbindt met een vergeten wereld. Het idee voor dit boek ontstond tijdens een rondleiding die de schrijver als gids in Midsland verzorgde. Toen een van de bezoekers hem vroeg wat het Wapen van Terschelling betekende, kon hij geen bevredigend antwoord geven. Dit moment diende als inspiratie om op ontdekkingsreis te gaan, met als resultaat dit fascinerende boek.

“Een verhaal zonder begin, over het wapen van Terschelling” belicht de ongrijpbare geschiedenis van het wapen en de voortdurende evolutie van de afbeelding en betekenis ervan door de eeuwen heen. De herkomst van het wapen blijft omhuld in raadsels. Dit boek biedt niet enkel een verklaring, maar het prikkelt de nieuwsgierigheid en nodigt lezers uit om met de auteur op zoek te gaan naar antwoorden op vragen die mogelijk onbeantwoord zullen blijven. Juist deze raadselachtigheid maakt de geschiedenis van het Wapen van Terschelling des te boeiender en relevant voor ons begrip van het huidige Terschelling.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023260127 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een verhaal zonder begin

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

21-05-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het wapen Terschelling” te beoordelen