Het Vuur van de Vreemdeling

Deel 2: 1667 De 17de eeuw door de ogen van een loods, een koopmanszoon, een matroos en een plateelbakker
Auteur: Mirjam Molenaar | Uitgever: Boekscout

23,99

Beleef de Tweede Nederlands-Engelse oorlog, de aanval op Chatham, doopsgezind pacifisme, de verdediging van Harwich, seksualiteit, strijd om koloniën en de harde wereld van Delfts en Fries blauw.

De vernietigende aanval op het Vlie (deel 1 – 1666) roept wraakgevoelens op. Als pacifist probeert Sytze zich aan deze sentimenten te onttrekken, maar wordt tegen wil en dank de spil tussen zijn vrienden Thomas en Hidde, die elkaar naar het leven staan. Hidde legt via de Engelse Thomas de hand op een zeer nuttige informant. Thomas ziet zich genoodzaakt de wapens op te pakken. Lukt het de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden om Engeland op de knieën te dwingen? Worden Chatham en Harwich vernietigd? Wie zit er achter de grote brand van Londen? Wat zijn de gevolgen van de oorlog voor de vriendschappen van Sytze, Thomas en Hidde? En… welk familiegeheim ontrafelt Sytze op zijn zoektocht naar de herkomst van het astrolabium?

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464896664 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Deel 2: 1667 De 17de eeuw door de ogen van een loods, een koopmanszoon, een matroos en een plateelbakker

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

318

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

1 beoordeling voor Het Vuur van de Vreemdeling

  1. 5 van 5

    Rachel

    De vreemdeling blijkt vele gezichten te hebben in dit prachtige tweede deel. Ook het vuur heeft allerlei kanten. Afwisselend, meeslepend, rijk aan perspectieven, romantisch, aangrijpend: heerlijk lezen. Eigenlijk wil ik een deel 3, maar dat is er helaas niet. Met deel 2 is het verhaal heel mooi rond 🙂


Een beoordeling toevoegen