Het vierde rijk

Wat als Hitler WOII overleeft?
Auteur: Michiel Janzen | Uitgever: Lannoo

21,99

Met Het Vierde Rijk voltooit Michiel Janzen zijn Skorzeny-trilogie. In deze alternate-history thriller behandelt de auteur op spannende wijze het wijdverspreide gerucht dat Hitler ontsnapt zou zijn in de laatste dagen van het Derde Rijk. Stel dat hem dat lukte, hoe zou die vlucht er uitgezien hebben?

Op 2 mei 1945 komen de Russische troepen aan bij de Führerbunker. Ze zijn op zoek naar Adolf Hitler, maar die blijkt onvindbaar. Een Duitse officier zet hen op het spoor van Otto Skorzeny, Hitlers favoriete commando en belast met de taak om de Führer Berlijn uit te smokkelen. Niet alleen de Russen maar ook de Britten willen Hitler levend in handen krijgen. De achtervolging leidt hen tot aan de haven van Cartagena en de overzijde van de overzijde van de Atlantische Oceaan.

Otto Skorzeny is de man met het plan. Hij is degene die Hitler in veilige haven moet zien te loodsen om van daaruit per U-boot verder te reizen. Het fictieve verhaal zit stampvol historische feiten en details waar geschiedeniskennis van zullen smullen. Een serie waar liefhebbers van Philip Kerr en Robert Harris veel plezier aan zullen beleven. Het Vierde Rijk bevat ook een onderliggende boodschap: antisemitisme is niet iets uit het verleden. Er zijn parallellen te trekken tussen de jaren ’40 en de huidige tijd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401479646 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Wat als Hitler WOII overleeft?

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

461

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-11-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het vierde rijk” te beoordelen