Het verstoorde leven

Dagboeken en brieven van Etty Hillesum, 1941-1943
Auteur: Etty Hillesum | Uitgever: Balans

15,00

Aan deze nieuwe editie van haar dagboeken zijn de brieven van Etty Hillesum toegevoegd. Haar werk doorstaat de tijd moeiteloos dankzij haar literaire begaafdheid en intelligente en sensitieve geest.

Toen Het verstoorde leven in 1981, veertig jaar nadat Etty Hillesum het schreef, voor het eerst verscheen, was het onmiddellijk een sensatie. Haar dagboek vond enorme weerklank onder critici en lezers. De vertaalrechten werden over de hele wereld aangekocht. Kunstenaars, musici, scenarioschrijvers en theatermakers lieten zich door haar werk inspireren. De overweldigende aandacht voor wat Hillesum in de oorlogsjaren schreef, gaf het boek wereldwijd vleugels. Het bracht een stroom reacties op gang die voortduurt tot op de dag van vandaag.

Dat Hillesums werk moeiteloos de tijd heeft weten te doorstaan, is te danken aan haar literaire begaafdheid. Maar zeker zo belangrijk is het feit dat zij wordt herkend als een vrouw die het barbarendom het hoofd bood, zonder zelf in wanhoop en haat ten onder te gaan.

Ten onder gaan deed ze, in het najaar van 1943, in Auschwitz. Maar de stem die klinkt uit haar dagboeken, de liefde, haar onverstoorbare geloof in de menselijke mogelijkheden, haar intens beleden en beleefde vriendschappen, en haar intelligente en sensitieve geest hebben inmiddels honderdduizenden lezers bereikt.

Aan deze nieuwe editie zijn tevens de brieven van Etty Hillesum toegevoegd, die eerder verschenen onder de titel Het denkende hart van de barak. Deze brieven behoren tot de indrukwekkendste die er in de Nederlandse taal zijn geschreven.

Meer boeken van Etty Hillesum

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463822046 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Dagboeken en brieven van Etty Hillesum, 1941-1943

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-10-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het verstoorde leven” te beoordelen