Het verstoorde leven (grote letter)

Dagboek van Etty Hillesum, 1941-1943
Auteur: J.G. Gaarlandt | Uitgever: Uitgeverij XL

41,00

Toen Het verstoorde leven in 1981, veertig jaar nadat Etty Hillesum het schreef, voor het eerst verscheen, was het onmiddelijk een sensatie. Haar dagboek vond enorme weerklank onder de critici en lezers. De vertaalrechten werden over de hele wereld aangekocht. Kunstenaars, musici, scenarioschrijvers en theatermakers lieten zich door haar werk inspireren. De overweldigende aandacht voor wat Hillesum in de oorlogsjaren schreef, gaf het boek wereldwijd vleugels. Het bracht een stroom reacties op gang die voortduurt tot op de dag van vandaag.

Dat Hillesums werk moeiteloos de tijd heeft weten te doorstaan, is te danken aan haar literaire begaafdheid. Maar zeker zo belangrijk is het feit dat zij wordt herkend als een vrouw die barbarendom het hoofd bood, zonder zelf in wanhoop en haat ten onder te gaan.

Ten onder gaan deed ze, eind 1943, in Auschwitz. Maar de stem die klinkt uit haar dagboeken, de liefde, haar onverwoestbare geloof in de menselijke mogelijkheden, haar intens beleden en beleefde vriendschappen en haar intelligente en sensitieve geest hebben inmiddels honderdduizenden lezers bereikt.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789046322321 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Dagboek van Etty Hillesum, 1941-1943

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

436

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-12-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “Het verstoorde leven (grote letter)” als eerste: