Het verhaal van Scandinavië

Van de Vikingen tot de sociaaldemocratie
Auteur: Stein Ringen | Uitgever: Spectrum

49,99

Van de Vikingen tot verzorgingsstaat: de geschiedenis van Scandinavië

Tegenwoordig spreken we vaak over Scandinavië als een eenheid, maar de Noorse wetenschapper Stein Ringen toont aan dat dit een recente uitvinding is. Hoewel we Scandinavië vandaag de dag vaak als voorbeeld zien voor de rest van Europa, is de Scandinavische geschiedenis er een van chaos, drama en strubbelingen.

Ruim duizend jaar lang waren de Scandinavische landen onderdrukte koninkrijken, waar monarchen het spel van andere Europese mogendheden speelden ten koste van hun eigen bevolking en er bovendien een bloedige vijandschap bestond tussen de landen onderling. De afgelopen tweehonderd jaar zijn een strijd geweest om aan die erfenis te ontsnappen.

In Het verhaal van Scandinavië neemt Stein Ringen de lezer mee op een persoonlijke verkenning langs meer dan twaalfhonderd jaar Scandinavische geschiedenis. Moeiteloos verweeft hij de verhalen van Noorwegen, Denemarken, Finland en Zweden met die van andere landen, en vraagt zich daarbij af: wat is nu precies Scandinavië? Hoe is het ontstaan? En wat betekent het vandaag de dag om Scandinavisch te zijn?

Stein Ringen is een wetenschapper van Noorse afkomst. Als hoogleraar Sociologie en Sociaal beleid was hij jarenlang verbonden aan de Universiteit van Oxford. Sinds zijn emeritaat is hij gasthoogleraar Politieke economie aan King’s College in Londen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000383061 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van de Vikingen tot de sociaaldemocratie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

544

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-09-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het verhaal van Scandinavië” te beoordelen