Het verhaal van Edith

De oorlogsjaren van een Haags meisje
Auteur: Edith Velmans-van Hessen | Uitgever: Podium

20,00

Het dagboek van het joodse meisje Edith begint in 1938, als zij nog een onbezorgd Haags leven leidt. Ze schrijft over school, feestjes en jongens. Maar dan doet de oorlog zijn intrede. Edith moet onderduiken in Breda, waar zij, afgesneden van haar familie, zware jaren doorbrengt. Uiteindelijk zullen alleen zij en haar broer Guus de oorlog overleven.

Het verhaal van Edith, waarin Edith Velmans-van Hessen haar dagboek heeft aangevuld met herinneringen en brieven, verscheen in 1997. Er werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Deze uitgave bevat een interview door Judith Uyterlinde en een selectie uit de vele ontroerende lezersbrieven die Edith ontving na publicatie van haar dagboek. Dit bewogen, maar levenslustige egodocument, inspireert nog steeds velen.

Edith Velmans-van Hessen (1925) werd geboren in Den Haag, maar woont al decennia in de Verenigde Staten. Ze was onder andere bestuurslid van het Anne Frank Centre USA en The Netherland-America Foundation. In 1996 werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463810074 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De oorlogsjaren van een Haags meisje

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

336

Leverbaar

Uitverkocht

Uitgiftedatum

07-04-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

6

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het verhaal van Edith” te beoordelen