Het verdriet van Ambon

Een geschiedenis van de Molukken
Auteur: T. Lingsma | Uitgever: Uitgeverij Balans

21,99

Op een nacht in april 2000 vaart een passagiersschipnaar de Molukken, waar eenbloedige oorlog woedt tussen christenen enmoslims. Aan boord is ook de journalistTjitske Lingsma. Na aankomst op Ambonontdekt ze dat christenen en moslimsinmiddels volledig gescheiden van elkaarwonen. Massale moordpartijen, verminkingen,brandstichting, plunderingen, haaten angst hebben het eiland verscheurd.

De zoektocht naar de oorzaken van hetconflict voert Lingsma terug naar hetverleden. Uit kronieken en historischestudies, en uit de verhalen van Molukkersblijkt hoe desastreus de rol van Nederlandop de Molukken is geweest. Een speciale rolis weggelegd voor de families Soulisa enGaspersz, wier aangrijpende geschiedenissenparallel lopen aan die van de archipel.

Lingsma biedt een unieke kijk op degeschiedenis vanuit het Molukse perspectief– van de vroegste veldslagen tegen hetkoloniale bewind, via de Japanse bezetting,tot de Indonesische onafhanke lijk heid en deMolukse republiek RMS. Langzaam wordtduidelijk hoe de Molukken in 1999 verzeildkonden raken in zo’n bloedige burgeroorlog.Zeer pijnlijk zijn de verhalen vanMolukkers zelf over hun aandeel in debroederstrijd. Ook de gemeenschap inNederland wordt geheel door het conflictmeegesleept. Maar uiteindelijk slaagden deMolukse christenen en moslims er na eenaantal jaren in zelf de veenbrand te blussen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789050189286 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een geschiedenis van de Molukken

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

329

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-04-2008

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het verdriet van Ambon” te beoordelen

Andere suggesties…