Het Verdrag van Maastricht 25 jaar later

De impact van een historische Eurotop
Auteur: Jo Cortenraedt, Maarten van Laarhoven | Uitgever: Uitgeverij Leon van Dorp

9,95

Een verstrekkend akkoord tussen elf Europese regeringsleiders en de Franse president over de toekomst van Europa en de invoering van een gezamenlijke munt gaf Maastricht in 1992 van het ene op het andere moment wereldwijd bekendheid.

Een kwart eeuw na de ondertekening van het Verdrag van Maastricht laaien de discussies over de Europese Unie, de euro en het al dan niet opnieuw sluiten van de grenzen van tijd tot tijd hoog op. De Griekse crisis, de bankencrisis, de Brexit en het vluchtelingenprobleem hebben een bres geslagen in de ooit zo mooi en hoopvol uitgesproken Europese gedachte.

In Het Verdrag van Maastricht 25 jaar later – De impact van een historische Eurotop geven betrokkenen van destijds, Europese toppolitici van nu en deskundigen hun visie op het verdrag. Ze kijken niet alleen terug; ze blikken ook vooruit. Opvallend is het optimisme en de hoop die uit hun woorden spreekt.

Nooit eerder hebben vijftien sleutelfiguren zich zo uitvoerig en openhartig uitgelaten over een van de belangrijkste Europese Verdragen van de afgelopen zeventig jaar. Dit boek geeft inzicht in details, tactieken en onderlinge verhoudingen, die nooit eerder in de openbaarheid zijn gekomen. Onbedoeld geeft het ook een boodschap mee aan de jongeren van vandaag.

NBD Biblion
Recensie door Louis Smit

Interviews met vijftien sleutelfiguren die betrokken waren bij het Verdrag van Maastricht uit 1992. Cortenraedt (1954) is hoofdredacteur van Chapeau Magazine en producent van L1 TV. Hij was correspondent voor het NOS Journaal en De Telegraaf. Van Laarhoven (1965) werkt als zelfstandig journalist. ‘Maastricht’ was de aanzet voor de euro en voor de omvorming van de EG en EU. Aan bod komen politici als toenmalig premier Ruud Lubbers, Jean-Claude Juncker en Frits Bolkenstein. Verder journalist Kees Boonman en de baas van Chateau Neercanne. De bundel geeft veel inzicht, juist ook in de menselijke factoren. Uitstekend geschreven.
Foto-impressies in zwart-wit. Uitleg van EU-jargon. Naast de bundel is er ook een televisiedocumentaire. Geschikt voor wie achtergrond zoek bij perikelen zoals Brexit en de massa-immigratie. Opinievormend in het licht van de huidige heruitvinding van de EU en de Kamerverkiezingen van 15 maart 2017.
Recensent: Louis Smit, NBD Biblion

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789079226351 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De impact van een historische Eurotop

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

194

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-02-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het Verdrag van Maastricht 25 jaar later” te beoordelen