Het testament van agent 1218

Spraakmakende recherchezaken tussen 1915 en 1950
Auteur: Monique Veenstra | Uitgever: Uitgeverij Bionda Coraggio

14,99

“Het is een utopie te denken dat de strijd tegen de misdaad ooit eindigt. Wel staan wij er elke dag voor op om het kwaad te stoppen”.
 
Marten Veenstra, rechercheur Amsterdam (van 1915 – 1955).
 

 
Veenstra vertrouwt kort voor zijn dood (1963) 20 spraakmakende zaken uit zijn politietijd aan het papier toe. Die gaan bijna verloren, ware het niet … dat bijna 60 jaar later zijn jongste kleindochter die vergeelde map met uitgetypte velletjes onder ogen krijgt. Op de laatste pagina leest ze zijn laatste zin: ‘misschien doet iemand hier ooit nog wat mee’. Er verschuift iets in haar hart. “Ja, ik doe het!”. En nu kunt u de avonturen ook meebeleven.
 
 
 
“Sfeervolle verhalen, over insluiping, afpersing, overval, moord en geraffineerde vervalsing, met geslepen boeven en wakkere rechercheurs in de hoofdrol. Die agent met kraagnummer 1218, eersteklas speurder, was misschien wel een recherche-pionier.  Zo iemand verdient een boek. Dat is er nu”.
 
Peter R. de Vries, misdaadverslaggever
 
 
 
“Wat een geluk! Een Amsterdamse rechercheur, die volop participeerde in de professionalisering van de opsporing tussen de twee wereldoorlogen, blijkt zijn ervaringen in de grote zaken van zijn tijd te hebben opgeschreven, onopgesmukt en met oog voor detail van politiewerk en criminaliteit. En nog spannende lectuur ook”.
 
Guus Meershoek, lector politiegeschiedenis
 
 
 
De samensteller
 
Monique (Moos) Veenstra, kleindochter (1964): “Karakter maakt de man. Autoriteit zonder machtsmisbruik, daar snakt de wereld naar in 2020. Ik zie in mijn grootvader een rolmodel om ons aan te spiegelen”.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464064445 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Spraakmakende recherchezaken tussen 1915 en 1950

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

210

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

17-12-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het testament van agent 1218” te beoordelen