Het suikervogeltje

Hoe weesmeisjes door de VOC bruidsmeisjes werden in Zuid-Afrika
Auteur: Pauline Vijverberg | Uitgever: Uitgeverij Conserve

23,99

Het suikervogeltje is een historische roman, gebaseerd op het leven van weesmeisjes, die in de zeventiende eeuw naar Zuid-Afrika emigreren. Het is 1668. De bestemming is Kaap de Goede Hoop. Er is een tekort aan Hollandse vrouwen. Het weesmeisje Ariaan, avontuurlijk, dromerig en oprecht, vaart met haar zusje Willemijn en zes anderen op uitnodiging van de VOC naar een onbekend continent als ‘bruid op bestelling’.
Deze roman gaat over de band tussen de twee zusjes. Het gaat over hoop en de hang naar avontuur, over schuldgevoel en verraad, maar bovenal gaat het over loyaliteit en liefde. De geschiedenis van Zuid-Afrika in de periode 1687-1701, tijdens het bestuur van vader en zoon Van der Stel, vormt de achtergrond van het verhaal.
Pauline Vijverberg (Tokio 1964) is de auteur van de historische roman Alexine over het leven van Alexine Tinne. Ze woonde he grootste deel van haar leven in het buitenland. In 2000 is zij met haar man en vier kinderen naar Johannesburg verhuisd.

Boekpresentatie 22 februari Zuid-Afrikahuis Amsterdam, om 15.00 uur eerste sessie (volgeboekt, tweede sessie 17.00 uur). Eerste exemplaar is voor Martine Gosselink, hoofd Geschiedenis van het Rijksmuseum waar vanaf 17 februari de tentoonstelling Goede Hoop – Zuid-Afrika-Nederland vanaf 1600 begint. Het Zuid-Afrikamagazine van februari besteedt uitgebreid aandacht aan Het suikervogeltje.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789054294306 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe weesmeisjes door de VOC bruidsmeisjes werden in Zuid-Afrika

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-02-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het suikervogeltje” te beoordelen