Het spel van licht en donker

Roman over de jonge Rembrandt
Auteur: Matthias Rozemond | Uitgever: Luitingh Sijthoff

20,99

Het spel van licht en donker van Matthias Rozemond is een historische roman over Rembrandt van Rijn in zijn jonge jaren. 

In de roman Het spel van licht en donker vertelt Matthias Rozemond het verhaal over de jonge jaren van de schilder Rembrandt van Rijn en zijn vrienden. Het spel van licht en donker is goed geresearcht en zo levendig geschreven dat je als lezer wordt ondergedompeld in het leven van de jonge Rembrandt.

Rond 1630 is Rembrandt een aankomend schilder in Leiden. Hij deelt het atelier met het grote talent Jan Lievens. Ze zijn concurrenten, maar raken toch ook bevriend. Op een goed moment zitten ze in de kroeg met de haveloze Leidenaar Aris, een oude vriend van Rembrandt. Ook de steenrijke student Marten voegt zich bij hen.
De vier zullen elkaar nooit meer zo tegenkomen: Jan verkast naar Engeland, Marten hult zich in stilzwijgen, Rembrandt gaat abrupt in Amsterdam werken – en Aris krijgt de doodstraf. Wat is er voorgevallen?

Een paar jaar later brengt Marten Rembrandt in contact met Oopjen en haar vriendin Saskia van Uylenburgh (met wie Rembrandt later trouwt). Het is Saskia die zorgt voor de ontknoping…

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024576814 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Roman over de jonge Rembrandt

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

368

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

11-10-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het spel van licht en donker” te beoordelen