Het Rome van Ovidius

Een verhalengids
Auteur: Patrick De Rynck | Uitgever: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

22,50

Werkelijk overal in Rome duiken de Romeinse dichter Ovidius en zijn verhalen op. Als je ze tenminste ziet. Op de Piazza del Popolo en de Piazza della Repubblica, in de Villa en het Palazzo Farnese, op de drukke Corso, in het Circo Massimo, op het Tibereiland… En natuurlijk in alle grote en kleine, bekende en minder bekende Romeinse musea. Het wemelt er van personages uit de Metamorfosen, menselijk gedrag uit De kunst van de liefde en de Liefdesgedichten, en verhalen uit De Romeinse kalender. De allergrootsten hebben zich door Ovidius en zijn verhalen laten inspireren, onder wie Bernini, Rafaël en Caravaggio.
In Het Rome van Ovidius. Een verhalengids ontdek je Rome aan de hand van de invloedrijke stadsdichter Ovidius. Patrick De Rynck, die in Rome al jaren op zoek gaat naar Ovidius, is je gids. Hij laat je plekken ontdekken waar je nagenoeg alleen zult zijn. En hij maakte sprankelende nieuwe vertalingen van Ovidius’ teksten, waardoor het boek ook meteen de best mogelijke inleiding is op het werk van de grote dichter.
Het Rome van Ovidius is uitvoerig geïllustreerd met zowel de besproken kunstwerken als foto’s van de te bezoeken Ovidiusplekken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789028220034 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een verhalengids

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

06-06-2025

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het Rome van Ovidius” te beoordelen