Het paleis van de sterrenwachter

Een reis langs zeven plekken in Noord-Europa die het hart vormden van de ontwikkeling van de wetenschap in de 16e eeuw
Auteur: Violet Moller | Uitgever: J.M. Meulenhoff

27,99

Violet Moller, bestsellerauteur van De zeven steden, neemt je mee naar zeven plekken die het toneel waren van de belangrijkste wetenschappelijke ontdekkingen van de 16e eeuw: Neurenberg, Leuven, Mortlake, Kassel, Ven, Praag en Atlantis

Het einde van de zestiende eeuw was een tijd met veel vrijheid in de zoektocht naar kennis. In deze periode was het nog tamelijk gebruikelijk om magie naast meetkunde te bestuderen, om een gerespecteerd arts te zijn die op zoek was naar de steen der wijzen, een wiskundige die engelen consulteerde, of een astronoom die zijn bevindingen in verzen presenteerde.

In de traditionele wetenschapsgeschiedenis wordt deze periode vaak over het hoofd gezien omdat die niet past in het lineaire verhaal van de wetenschappelijke vooruitgang tot aan de verlichting. Maar door ons alleen te focussen op de moderne empirische manier van wetenschap bedrijven, op basis van meetbare data en bewijs, missen we een groot deel van het wetenschapsverhaal.

Het paleis van de sterrenwachter onthult deze vergeten wereld aan het einde van de zestiende eeuw met de wetenschappers als stralend middelpunt. De lezer wordt mee terug in de tijd genomen en bezoekt de geleerden op zeven onderzoekslocaties – van het ijskoude observatorium van Tycho Brahe in Denemarken tot aan het rokerige en naar zwavel ruikende laboratorium van John Dee –, leest hun brieven, ontmoet de families en leert over hun dromen. Op deze manier onderzoekt Violet Moller een rijke, multidisciplinaire cultuur en onthult ze een oogverblindende, aan de tijd verloren wereld, waar alle kennis, hoe mysterieus ook, de moeite waard was om na te streven. hoe individuele levens en maatschappijen worden beïnvloed en gevormd door boeken.

De zeven steden in de pers

‘Moller ontrafelt op indrukwekkende wijze de geschiedenis van de premoderne wetenschap en op zo’n manier dat de lezer van de eerste tot de laatste bladzij geboeid blijft.’ ***** NRC

‘Indrukwekkend boek over duizend jaar geschiedenis.’ AD Magazine

‘Deze geschiedenis laat zien hoe klassieke ideeën overleefden. Fascinerend.’ ***** The Times

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089682796 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een reis langs zeven plekken in Noord-Europa die het hart vormden van de ontwikkeling van de wetenschap in de 16e eeuw

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

02-10-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het paleis van de sterrenwachter” te beoordelen