Het oude Rome in vijftig monumenten

Auteur: Paul Roberts | Uitgever: Omniboek

34,99

‘Het oude Rome in vijftig monumenten’ van Archeoloog Paul Roberts is een prachtig geïllustreerde rondreis langs alle gebouwen en monumenten die het oude Rome vormden.

Paul Roberts neemt in ‘Het oude Rome in vijftig monumenten’ de lezer mee op rondreis door het oude Rome, van de luxueuze badhuizen van Caracalla en Diocletianus, het rumoerige Circus Maximus en het Colosseum tot monumenten zoals de Zuil van Trajanus. Rome werd niet in één dag gebouwd, maar keizer na keizer. In de glorietijden van het Romeinse Rijk transformeerde de kleine nederzetting tot een roemrijke, weelderige stad. Waarom en door wie de indrukwekkende gebouwen die de stad vormden vervaardigd werden, was even belangrijk als hoe deze gebouwen eruitzagen. De imposante bouwwerken, waarmee keizers hun stempel op de stad drukten, waren een belangrijk onderdeel van het openbare leven. Dankzij de grote symbolische waarde die de gebouwen werd toegekend, bieden ze een inkijkje in een van de belangrijkste samenlevingen uit de klassieke tijd.

Roberts plaatst de gebouwen in de tijdsgeest waarin ze gebouwd, omgebouwd en soms zelfs afgebroken werden. Deze unieke geschiedenis van de Eeuwige Stad wordt tot leven gebracht door een heel aantal prachtige reconstructies.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401920452 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

05-09-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het oude Rome in vijftig monumenten” te beoordelen