Het noorden verloren

Een kleine geschiedenis van gekte op zee
Auteur: Nic Compton | Uitgever: Hollandia

20,99

Maandenlang opeengepakt in een te krappe ruimte, ijzeren tucht en discipline, weinig en ontoereikend voedsel – geen wonder dat veel zeelui door de eeuwen heen buiten zinnen raakten. Krankzinnigheid aan boord kon leiden tot bloederige muiterijen, geweldplegingen en kannibalisme. Ook in onze tijd lijden zeezeilers nog regelmatig aan hallucinaties op zee, soms met dodelijke gevolgen.

‘Het noorden verloren’ beschrijft de geschiedenis van gekte op zee. Nic Compton brengt op aanstekelijke wijze vele kleurrijke verhalen uit de maritieme historie samen, van bekende historische figuren als Columbus tot moderne voorbeelden als Donald Crowhurst. Als aanvulling heeft Michiel van Straten een aantal beroemde Nederlandse verhalen toegevoegd.

Nic Compton is een gelauwerd schrijver van maritieme boeken en journalist. Eerder schreef hij ‘Waarom zeelui niet zwemmen’. Michiel van Straten is de auteur van ‘Onzeker op zee’ en ‘Zee van ijs’. Daarnaast schrijft hij populairwetenschappelijke boeken en publiceert hij regelmatig in diverse reis- en watersportbladen.

‘Huiveringwekkend en meeslepend’ – The Spectator / ‘Een fascinerende en wervelende duik in de onbekende diepten van waanzin op zee’ – Kirkus Reviews / ‘Verplichte kost voor zeeliefhebbers met een sterke maag’ – Booklist

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789064106620 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een kleine geschiedenis van gekte op zee

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-10-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het noorden verloren” te beoordelen