Het Nijmegengevoel

Auteur: Dolly Verhoeven | Uitgever: Vantilt, Uitgeverij

24,50

Nijmegen heeft een eigen uitstraling en een eigen karakter. Toch is het niet eenvoudig onder woorden te brengen wat de stad zo bijzonder maakt. Wat bepaalt het Nijmegengevoel? Is dat de gehechtheid aan het landschap en aan iconische gebouwen als de Stevenstoren?
Is het de liefde voor het Nimweegs, de trouw aan NEC? Zijn het de vele studenten en de linkse bestuurscolleges? Of spelen heel andere zaken een rol?
Op zoek naar het Nijmegengevoel sprak de auteur met tientallen Nijmegenaren die in de afgelopen decennia een rol hebben gespeeld in het stedelijk leven. Deze gesprekken gingen over hun herinneringen aan de stad en over hun eigen Nijmegengevoel. Samen vormen de
verhalen een verrassende en tegelijkertijd herkenbare geschiedenis van het naoorlogse Nijmegen.
Het Nijmegengevoel schetst in tien hoofdstukken het gelaagde karakter vande stad, beginnend met het zwaar geschonden naoorlogse Nijmegen en eindigend met de bescheiden maar ook trotse stad van nu. Daarnaast laten meer dan honderd chronologisch gerangschikte foto’s zien hoe het openbare leven in Nijmegen in de afgelopen 75 jaar is veranderd.

over de auteur
Dolly Verhoeven (1959) was van 2008 tot en met 2019 bijzonder hoogleraar Nijmeegse geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Sinds 2014 is zij daarnaast bijzonder hoogleraar Gelderse geschiedenis.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460044847 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-08-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het Nijmegengevoel” te beoordelen