Het nieuwe land

Het verhaal van een polder die perfect moest zijn
Auteur: Eva Vriend | Uitgever: Atlas Contact

20,00

In deze bestseller vertelt Eva Vriend de geschiedenis van Flevoland sinds de drooglegging van de Noordoostpolder in 1942, aan de hand van haar familiegeschiedenis. Met nieuw voorwoord.

Op 9 september 1942 werd de Noordoostpolder drooggelegd. Zo ontstond de provincie Flevoland, symbool van de maakbare samenleving. Met een liniaal is elke centimeter land uitgetekend, en ook de nieuwe bewoners werden langs een meetlat gelegd. Duizenden Nederlanders, waaronder de familie van Eva Vriend, droomden van een bestaan als boer in die drooggelegde polders. De Rijksoverheid beoordeelde hun geschiktheid, hun karakter, hun bedrijfsvoering en de netheid van hun huishouden. Alleen de ‘besten’ mochten als boer aan de slag. Anderen moest leven met een afwijzing, zonder onderbouwing. In Het nieuwe land ontrafelt Eva Vriend de verregaande bevolkingspolitiek van de Nederlandse overheid – en haar langdurige gevolgen.

NBD Biblion
Recensie

‘Haar verhaal is door haar persoonlijke betrokkenheid levendig en boeiend geschreven. Het geeft een goed inzicht in het toenmalige bevolkingsbeleid en de gevolgen daarvan voor deze IJsselmeerpolder.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045047140 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het verhaal van een polder die perfect moest zijn

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

328

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-05-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

10

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het nieuwe land” te beoordelen