Het Monsterschip

Maarten Tromp en de Armada van 1639
Auteur: Luc Panhuysen | Uitgever: Atlas Contact

29,99

In 1639 brengt admiraal Maarten Tromp met de Armada de Spaanse opmars tot een halt. In dit boek vertelt Luc Panhuysen het verhaal van de slag bij Duins, met opmerkelijke details over het leven op zee.

In ‘Het monsterschip’ vertelt Luc Panhuysen, met opmerkelijke details over het rauwe leven op zee, op meeslepende wijze het nieuwe verhaal van admiraal Tromp en de historische zeeslag bij Duins. Op de plechtigheid rond Tromps benoeming tot admiraal in 1637 viel op dat het feestvarken er bedrukt uitzag. Het vaderland stond er maritiem gezien op dat moment dan ook beroerd voor. Spanje rukte op in de noordelijke wateren. Visserij en koopvaardij leden onder kaperij. In Den Haag riep men dat het land aan de zeekant werd belegerd. Twee jaar later zou Tromp de Spaanse opmars een definitief halt toeroepen door de armada vernietigend te verslaan. Hoe was dat mogelijk? Een vloot bestond uit meer dan alleen hout en canvas, het was ook een organisatie, zo begreep Tromp. Onvermoeibaar zoekt hij naar manieren om de zeemacht sterker te maken dan de som der schepen. Wanneer hij uiteindelijk de strijd aanbindt met de Spaanse overmacht, formeert hij zijn vloot tot een ‘monsterschip’.

Geschiedenis magazine
Recensie

‘’Het monsterschip’ is weer een combinatie van gedegen historisch onderzoek en meeslepend vertelwerk. (…) De kaart en vooral de doorsnede van Tromps vlaggenschip de Æmilia op de binnenkant van de omslag zijn fantastisch.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045040714 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Maarten Tromp en de Armada van 1639

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-09-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

6

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het Monsterschip” te beoordelen