Het Moerasvolk

Auteur: Jan Oord | Uitgever: Gopher

23,75

Van oorsprong behoren de Weerribben en de Wieden in het noorden van Overijssel en de veenweidegebieden in het zuiden van Friesland tot het hetzelfde aaneengesloten moerasgebied. Door de turfwinning waren die moerassen eeuwenlang een belangrijke energieleverancier.
De landschappelijke verschillen tussen die gebieden zijn in de laatste 300 jaar veroorzaakt door de mens, gedreven door tegenstrijdigheden als hebzucht enerzijds tegenover liefde voor de natuur aan de andere kant.

Dit boek vertelt de geschiedenis van de mensen die tussen 1700 en 2000 deze moerasgebieden hebben bewoond en die, net als wij vandaag, gebukt gingen onder natuurrampen, pandemieën, veeziektes, energiecrises, oorlogen, bovenmatige inflatie en plotseling toenemende armoede.
Het verhaal van een volk dat moest leven met uiterst gebrekkige voorzieningen op gebieden als onderwijs, gezondheidszorg en openbaar vervoer.
Dat verhaal wordt verteld aan de hand van een familiegeschiedenis; een familie die tot in de 20ste eeuw de kost moest verdienen met het winnen van turf en het telen van riet.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083310756 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-07-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het Moerasvolk” te beoordelen