Het moeras van De Zwijger

Een historische roman
Auteur: Jaap van de Wal | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

24,99

In 1576 broeit het in de lage landen. Alva is vertrokken, maar diens opvolger Don Juan is vastbesloten om de ketterij alsnog de kop in te drukken. In het geplunderde Antwerpen probeert men de draad weer op te pakken en vanuit Delft wil de prins van Oranje orde op zaken stellen.

In 1576 broeit het in de lage landen. Alva is vertrokken, maar Don Juan is vastbesloten om de ketterij alsnog de kop in te drukken. In het geplunderde Antwerpen probeert men de draad weer op te pakken en vanuit Delft wil de prins van Oranje orde op zaken stellen.
Geuzenkapitein Jack van Rijn wordt tot speciaal gezant benoemd met de opdracht om de noordelijke steden aan hun kant te brengen. Jack vertrekt met de commandant van diens lijfwacht naar Utrecht om daar de milities bij te staan. Daarna moeten Amsterdam, Kampen en Groningen eraan geloven, maar niet iedereen blijkt gediend van de plannen van De Zwijger.
De bevrijding van het Noorden ontaardt in een burgeroorlog, terwijl de prins zijn feestelijke intocht in Antwerpen houdt. Daarna verzamelt hij het grootste leger dat de Staten ooit op de been hebben gebracht. Jack van Rijn probeert ondertussen om de leider van de nieuwe republiek aan de macht en in leven te houden. Het moeras van de Zwijger is het vervolg van Jaap van de Wals spannende romans In naam van Oranje en De erfenis van de grote Geus.
Jaap van de Wal brengt met zijn romans historie tot leven. In Het moeras van De Zwijger neemt hij de lezer mee naar de Tachtigjarige Oorlog die naast een geloofsstrijd ook een burgeroorlog blijkt te zijn. Niet iedereen wil bevrijd worden en de overeenkomsten met vandaag de dag zijn legio.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464561272 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een historische roman

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

368

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-08-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het moeras van De Zwijger” te beoordelen