Het meisje van de valse Vermeer

Auteur: Patrick Van Odijk | Uitgever: Sterck & De Vreese

27,50

Amsterdam 1945: na de vreugde om de vrede volgt de vergelding. Goed of fout. Nooit eerder wordt de grens zo scherp getrokken. Iedereen die betrokken is geweest bij de nazibezetters moet boeten. Zo ook kunstschilder en restaurateur Jan van Aelst. Hij verkocht aan rijksmaarschalk Hermann Göring een onbekend schilderij van de grote kunstenaar Jan Vermeer. De jonge, ambitieuze verslaggeefster Meg was tijdens de oorlog een belangrijke medewerkster bij de ondergrondse krant Het Parool. Nu de oorlog voorbij is, krijgt ze op de nieuwe, door mannen gedomineerde redactie opdrachten toegeschoven voor artikelen over mode en kookrecepten. Maar Meg wil carrière maken en is wanhopig op zoek naar een goed verhaal, een primeur. Tot ze de verkoop van een – echte – Vermeer op het spoor komt! De auteur weeft in deze roman feiten en fictie over die in vele opzichten verwarrende naoorlogse periode door elkaar. Hij schreef hiermee een rijkgeschakeerd portret van een roerige tijd, vol leugens en halve waarheden, waarin heel weinig is wat het lijkt.

Spannende, historische roman tegen het decor van het naoorlogse Amsterdam.

Patrick van Odijk studeerde politieke wetenschappen, geschiedenis en Duitse literatuur aan de Universität Konstanz. Daarna werkte hij als radioverslaggever en presentator voor grote publieke omroepen in Duitsland.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056159658 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

432

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-01-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

4 beoordelingen voor Het meisje van de valse Vermeer

 1. 5 van 5

  Renz Pijnenborgh

  Boeiend geschreven tijdsbeeld met interessante feiten , een echte pageturner.

 2. 5 van 5

  Aegir van Kruijsdijk

  Met veel plezier heb ik Het meisje van de valse Vermeer gelezen. Het is een boeiend, meeslepend en interessant boek met elementen van zowel een (detective)roman als een (kunst)historische beschouwing, waarin veel research van de schrijver doorklinkt.

 3. Jeroen Leijten

  Interessant verhaal, vlot geschreven, boeiend. Je pakt het op zodra je tijd hebt .Ik heb het met veel plezier gelezen.

 4. 5 van 5

  Marjan van Hettema

  Ik heb het boek met plezier gelezen, veel nieuwe info gekregen over die tijd. Schrijver gebruikt korte zinnen, waardoor alles vlot leesbaar is. Historisch goed gerechercheerd!


Een beoordeling toevoegen