Het lot was mij gunstig gezind

Openhartig gesprek met Cynthia Mc Leod
Auteur: Cynthia Abrahams | Uitgever: Uitgeverij Conserve

15,00

Auteur Cynthia Mc Leod verbindt al decennia de geschiedenis van Nederland en Suriname. Hiermee treedt zij in het voetspoor van haar vader Johan Ferrier, die de geschiedenis in ging als de laatste gouverneur en eerste president van Suriname. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw wordt haar naam in de literaire wereld met eerbied uitgesproken, omdat zij de geschiedenis via haar werk toegankelijk heeft gemaakt voor een breed publiek. Hierdoor heeft zij het bewustwordingsproces weten te bevorderen. Zij is in de eerste plaats een getalenteerd verteller, die volle zalen weet te boeien en haar verhaal in pakkende verteltrant op papier weet te zetten. Hierdoor zijn zowel haar toehoorders als lezers van begin tot eind gebiologeerd. In een serie gesprekken komt het beeld naar voren van de mens die Mc Leod is: ondernemend, sociaal bewogen, gedreven. Het is de eerste keer dat zij openhartig vertelt over haar leven: jeugd, schooltijd en haar loopbaan als docent, ambassadeursvrouw, cultureel attaché en schrijfster.
Niet voor niets is aan haar een aubade gewijd i.v.m. haar tachtigste verjaardag (4-10-1936)op 23 oktober in de Koningskerk in Amsterdam.

Cynthia Abrahams voltooide haar studie Engelse taal- en letterkunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Vervolgens studeerde zij aan New York University. Zij specialiseerde zich in Amerikaanse- en Caribische letterkunde. In 2010 promoveerde zij aan de Universiteit van Amsterdam als eerste Surinaamse letterkundige op een onderwerp binnen de Surinaamse literatuur. Ze publiceerde in boekvorm Wan Bon – Wan Sranan – Wan Pipel, Robin ‘Dobru’ Ravales – The Life of a Caribbean Poet and Politician, De Stilte van het Ongesproken Woord en Vrouwen in de Surinaamse literatuur.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789054294344 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Openhartig gesprek met Cynthia Mc Leod

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-10-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het lot was mij gunstig gezind” te beoordelen