Het lied van de Eems

Van de monding naar de bron
Auteur: Aafke Steenhuis | Uitgever: Contact

23,99

De Eems is een raadselachtige getijdenstroom aan de rand van Nederland en Duitsland. Aafke Steenhuis, geboren aan de Eems, reisde langs de rivier, van de Noordzee-monding bij het Waddeneiland Borkum, naar de bron in het Teutoburgerwoud. In het noorden is de Eems grauw van het slib en wordt zij de gele rivier genoemd. In het zuiden gaat zij door voor de schoonste rivier van Duitsland. In het noorden verrijzen kolencentrales aan haar oevers, in het zuiden worden de oude meanders hersteld.
Alleen schippers, vissers en bewoners weten hoe mooi de Eems is. Aafke Steenhuis praat met zangers, havenbazen, vissers, historici, schrijvers, boeren, schilders en geologen en geeft een veekleurig en veelzijdig beeld van deze betoverende rivier.

Aafke Steenhuis (1946) is geboren in Delfzijl, en studeerde Nederlands en Spaans in Groningen. Ze verhuisde naar een dijkhuis in Amsterdam-Noord, maar bleef altijd een sterke verwantschap met Groningen voelen. Eerder verschenen van haar onder andere de bestsellers Stemmen van Groninger dijken (20.000 exemplaren verkocht) en Verhalen van het Groninger Ommeland.

De pers over Stemmen van Groninger dijken:
‘Een impressie van de Groningse plattelandsbevolking en geschiedenis, prachtig en met veel liefde verwoord.’ – NEDERLANDS DAGBLAD

‘Steenhuis houdt van haar onderwerp – en dat merk je.’ – DE GROENE AMSTERDAMMER

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789025437503 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van de monding naar de bron

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-11-2011

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

5

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het lied van de Eems” te beoordelen