Het leven van Agricola

De Romeinen in Brittannië
Auteur: Tacitus | Uitgever: Athenaeum - Polak & van Gennep

12,99

Hij was actief in Brittannië, waar hij Romes macht wist te consolideren en sterk uit te breiden. Zijn expedities voerden hem tot in onbekende contreien als Ierland en Schotland. Gnaeus Julius Agricola (40-93), succesvol Romeins generaal en gouverneur, jarenlang vertrouweling van de Romeinse keizers Vespasianus en Domitianus. En schoonvader van de grote geschiedschrijver Cornelius Tacitus.

In een van zijn vroegste teksten beschrijft Tacitus (ca. 56-117) het leven en werk van Agricola. Vol trots over diens prestaties. En vooral: vol bitterheid over wat zijn schoonvader is aangedaan. Want Domitianus misgunde Agricola ten slotte de eer van zijn werk en haalde hem terug naar Rome, waar hij geen rol van betekenis meer speelde. Een onrecht dat Tacitus deels wil goedmaken met zijn indringende biografie. Geschreven voor de eeuwigheid, maar tegelijk zijn meest persoonlijke boek. Het toont de diepste drijfveren van zijn schrijverschap.

Vincent Hunink (1962) vertaalde eerder voor de Baskerville Serie onder anderen Apuleius, Caesar en Sallustius. Onlangs verschenen van zijn hand De zeereis van de heilige Brendaan en De regel van Sint-Benedictus.

Ook interessant:
De Romeinen in Germanië – Tacitus
De Vesuvius in vlammen – Brieven aan Tacitus

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789025304294 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Romeinen in Brittannië

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

96

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-08-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het leven van Agricola” te beoordelen