Het leven, niets dan het leven

Cyriel Buysse en zijn tijd
Auteur: Joris van Parys | Uitgever: Houtekiet

39,95

Cyriel Buysse (1859-1932) was schrijver en fabrikant. Hij was de Vlaamse naturalist bij uitstek, een verteller par excellence, een pionier van de moderne roman in Vlaanderen. In zijn jonge jaren pendelde hij tussen Nevele en New York, later tussen Deurle en Den Haag. Met Maurice Maeterlinck, Louis Couperus en de schilder Emile Claus onderhield hij duurzame vriendschappen. Als vrijzinnig liberaal met socialistische sympathieën, maar ook als tegenstander van zowel Vlaams- als Franshaters botste hij met zowat alle taboes van zijn tijd.

Dit boek maakt korte metten met de clichés en voor­oor­delen waarmee Buysse zijn leven lang werd ach­ter­volgd. Bovendien is het een verrassende com­binatie van bio­grafie en historiografie: 75 jaar Vlaamse en Europese cultuur­geschiedenis als achtergrond en context van een intrigerend schrijversleven in het grensgebied van de 19de en de 20ste eeuw.

De biografie werd bekroond met de ABN AMRO Bank Prijs voor het Beste Non-Fictie Boek 2007 en de prijs van de Vlaamse provincies voor essay en monografie 2008.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089241665 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Cyriel Buysse en zijn tijd

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

956

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

18-03-2011

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het leven, niets dan het leven” te beoordelen