Het land van mijn vader

Geschiedenis van een Duitse familie
Auteur: Wibke Bruhns | Uitgever: De Arbeiderspers

12,50

In augustus 1944 wordt officier Hans Georg Klamroth wegens hoogverraad geëxecuteerd. Vijfendertig jaar later ziet zijn jongste dochter, Wibke Bruhns, voor het eerst filmopnamen van haar vader, opgenomen tijdens het proces tegen de samenzweerders van 20 juli 1944, de beruchte aanslag op de Führer. De beelden laten haar niet meer los. Wie was deze man, deze haar onbekende vader? De lange zoektocht naar zijn, en ook haar eigen geschiedenis voert haar terug naar het verleden, het naziverleden van de Klamroths, een tijdens het keizerrijk gerespecteerde koopmansfamilie uit Halberstadt.
Talrijke documenten in het familiearchief van de Klamroths vormen de basis van een aangrijpend familie-epos, dat een indrukwekkend beeld schetst van een eeuw Duitse geschiedenis. Het neemt de lezer voor zich in door de moedige confrontatie van de auteur met het naziverleden, dat in de persoon van haar vader pijnlijk dichtbij komt.

Het onbegrijpelijke wordt begrijpelijk in deze scherpzinnige en toch liefdevolle analyse. Politiek en historie worden met fijnzinnige ironie gekoppeld aan het persoonlijke, het intieme. – Tessa de Loo, auteur van De tweeling

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789029564526 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Geschiedenis van een Duitse familie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

336

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-09-2006

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het land van mijn vader” te beoordelen