Het kluizenaarskoninkrijk

Over de opkomst en toekomst van Noord-Korea
Auteur: Michiel Hoogeveen | Uitgever: Uitgeverij De Blauwe Tijger

19,50

Michiel Hoogeveen schuift regelmatig aan bij Nieuwsuur en andere radio- en tv-programma’s om de situatie rond Noord-Korea toe te lichten. Anders dan auteurs van Nederlandse Noordkoreaboeken, is hij wel in het land geweest. Tot nu toe reisde hij er vier keer heen. Als jonge politicoloog raakte hij in de ban van dit land en inmiddels is hij iemand met grote expertise, zodat ook een aantal buitenlandse media al om zijn commentaar vroegen.

In dit boek schetst hij de situatie van het land gedurende de laatste 30 jaar, met de nadruk op de huidige ontluiking van het land, in economisch en geopolitiek opzicht. Wat zijn de opspelende belangen, waarom doen ze wat ze doen? Hoe is Noord-Korea in een isolement terecht gekomen, en zijn de Noordkoreanen werkelijk zo idolaat van hun leider als het lijkt?

Hoogeveen schetst een eerlijk en integer portret van het land en haar inwoners, en heeft ook flinke kritiek in zijn pen zitten. Zijn boek is voornamelijk een ‘Realpolitike’ opstelling tegenover een van de meest raadselachtige landen van het moment, misschien nog raadselachtiger dan wijzelf.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492161697 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over de opkomst en toekomst van Noord-Korea

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

220

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-09-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het kluizenaarskoninkrijk” te beoordelen