Het kloppend hart

Arnhemsche scheepsbouw maatschappij 1889-1978
Auteur: Joke Korteweg, Marlies Hummelen, Piet van Cruyningen | Uitgever: Boekschap

21,50

In het hart van Arnhem bevond zich bijna 90 jaar lang een bloeiende scheepswerf en machinefabriek: de Arnhemsche Scheepsbouw Maatschappij (ASM). De ASM was decennialang een van de grootste werkgevers van de stad, en bepaalde met haar loodsen en kranen het gezicht van de zuidelijke Rijnoever. Het klinken van de schepen was tot diep in de stad te horen.

Na de sluiting en ontmanteling van de werf resteerden alleen nog wat fundamenten in een verder braakliggend terrein. De ASM zelf raakte in de vergetelheid. Dit boek wil het gat in het collectieve geheugen dichten en de fascinerende geschiedenis van een scheepsbouwfamilie, hun bedrijf en de werknemers doen herleven.
Het verhaal van de ASM loopt van de industrialisatie in de negentiende eeuw via twee wereldoorlogen tot aan de teloorgang van de scheepsbouw in de jaren zeventig. Van stoommachines via rivierslepers en baggermolens tot aan grote zeeschepen. Van krullenjongen tot directeur.

Drie auteurs beschrijven verschillende facetten van die geschiedenis. Daarnaast bevat het boek de verhalen van acht oud-werknemers en een overvloed aan beeldmateriaal. Het resultaat is levendig en veelzijdig; een verrassend venster op een verleden dat eigenlijk nog heel dichtbij is.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789490357030 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Arnhemsche scheepsbouw maatschappij 1889-1978

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

281

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-07-2011

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het kloppend hart” te beoordelen