Het jaar waarin ik mijn haar verloor

Memoir
Auteur: Barbara van Beukering | Uitgever: Spectrum

21,99

Je weet pas hoe belangrijk iets is, als je dreigt het te verliezen

Als Barbara begin 2020 haar tweede boek succesvol lanceert, ontdekt de kapper een klein kaal plekje op haar achterhoofd. Twee weken na de boekpresentatie wordt de lockdown afgekondigd, de winkels sluiten en de boekverkoop valt stil. Het begin van een jaar vol rampspoed; een van haar beste vriendinnen blijkt ongeneeslijk ziek, haar schoondochter belandt in een depressie en haar dochter wordt verlaten door de vader van haar vijf maanden oude baby. Terwijl de wereldgezondheid bedreigd wordt door corona, maakt Barbara zich in toenemende mate zorgen over haar haar dat uitvalt.

Het jaar waarin ik mijn haar verloor is het ontroerende, nuchtere, maar ook grappige relaas over verlies, kwetsbaarheid en het hervinden van je identiteit.

    • Het eerste volledig persoonlijke boek van journalist en bestsellerauteur Barbara van Beukering
    • Tegen het decor van een wereld die in lockdown gaat, belandt Barbara in haar eigen isolement als ze alsmaar kaler wordt.
    • Haarverlies is een precair onderwerp; je gaat er niet dood aan, maar het heeft wel een enorme impact op je leven. Het gaat over kwetsbaarheid, identiteit en geheimhouding.
    • Ontroerend, grappig, verdrietig
    • Van de eerdere boeken van Barbara van Beukering zijn ruim 50.000 exemplaren verkocht

‘Als ik ben wat ik heb en ik verlies alles wat ik heb, wie ben ik dan?’ Erich Fromm, filosoof

Barbara van Beukering (1966) studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en werkte vervolgens als verslaggever voor o.a. de TROS en de AVRO. In 1997 maakte ze de overstap naar tijdschriften, en werkte o.a. als hoofdredacteur voor BLVD., AvantGarde en Volkskrant Magazine. Van 2007 tot 2015 was Barbara van Beukering hoofdredacteur van Het Parool. Eerder schreef ze Kruip nooit achter een geranium, Je kunt het maar één keer doen en de bundel 50 manieren om afscheid te nemen, gebaseerd op haar wekelijkse serie in Volkskrant Magazine ‘Je kunt het maar één keer doen’.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000380237 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Memoir

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-02-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het jaar waarin ik mijn haar verloor” te beoordelen