Het jaar dat de Muur viel

De val van het communisme in het Oostblok
Auteur: Jule Hinrichs | Uitgever: AUP Algemeen

23,99

De val van de Berlijnse Muur, in november precies een kwart eeuw geleden, was een van de meest indringende gebeurtenissen in Europa in de afgelopen eeuw. Na veertig jaar scheiding tussen communisme en kapitalisme verdween het IJzeren Gordijn. De val van de Muur op 9 november 1989 was daarbij de dramatische climax. In ‘Het jaar dat de Muur viel’ beschrijft journalist Jule Hinrichs de economische en politieke omstandigheden waardoor het communisme in het Oostblok ten val kwam.

Hij schetst eerst de ontwikkelingen die ‘1989’ mogelijk maakten. Want ook al kwam de val van het communisme in dat spectaculaire jaar als een grote verrassing, de neergang van het communisme was al jaren evident. De komst van Gorbatsjov in de Sovjet-Unie in 1985 luidde een periode van glasnost en perestrojka in. Daarmee groeide de hoop op verandering in de hervormingsgezinde satellietstaten Polen en Hongarije, de vaandeldragers van de omwenteling. Eerst geleidelijk en vervolgens steeds sneller werd in deze landen het communisme onttakeld. Vervolgens ging het regime in de DDR kopje onder, en na de val de Muur volgden Bulgarije, Tsjechoslowakije en Roemenië snel.

Hinrichs, journalist bij het Financieele Dagblad, bezocht regelmatig de betrokken landen. Hij beschrijft de loop van de gebeurtenissen, en kleurt ze in met eigen ervaringen. In die zijn is het boek ook een persoonlijk verslag van de ondergang van het communisme in het Oostblok.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089647788 Categorieën: , , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De val van het communisme in het Oostblok

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

361

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-11-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het jaar dat de Muur viel” te beoordelen