Het huis in de wolken

Een liefde in Jemen
Auteur: Dirk Wanrooij | Uitgever: Alfabet uitgevers

22,99

Jemen, Caïro, Berlijn en Amsterdam. Een verhaal over grensoverschrijdende liefde tegen de achtergrond van revolutie, opstand en uiteindelijk oorlog.

In het voorjaar van 2015 breekt op het zuidwesten van het Arabisch schiereiland een verwoestende oorlog uit als een coalitie van elf landen onder leiding van Saoedi-Arabië buurland Jemen aanvalt. Deze ‘vergeten oorlog’ – die nog altijd voortduurt – vormt het decor van een aangrijpende familiegeschiedenis. Auteur Dirk Wanrooij werd in 1983 in Jemen geboren. Dertig jaar, vele omzwervingen en een studie Arabisch later, loopt hij tijdens de Egyptische opstand van 2011 zijn toekomstige vrouw tegen het lijf in een van de vervallen uitgaansgelegenheden van de Egyptische hoofdstad. Het is de Schots- Jemenitische Sara Ishaq. Samen beleven ze het verloop van de Jemenitische oorlog – de pijn, de frustratie en het gemis die daarbij komen kijken – om uiteindelijk een ingrijpende beslissing te nemen.

Wanrooij neemt de lezer mee naar historisch en hedendaags Jemen, Caïro, Berlijn en Amsterdam. Het huis in de wolken gaat over revolutie, opstand, oorlog – maar ook over familiebanden en grensoverschrijdende liefde.

Opium op Radio 4
Recensie

‘De drie verhaallijnen zijn op een hele bijzondere manier met elkaar vervlochten. Dat maakt het tot een heel rijk boek. Ik heb het in één ruk uitgelezen. (…) Een heel lezenswaardig boek, het heeft veel nieuwe kennis en inzichten gegeven. Tegelijk is het een ongelofelijk liefdesverhaal.’

Trouw
Recensie

Het huis in de wolken is alles in één: een boeiende familiegeschiedenis, een beknopte historie van Jemen, een openhartig dagboek, en een persoonlijk verslag van het militaire conflict waardoor Jemen nu al ruim acht jaar wordt verscheurd.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789021340906 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een liefde in Jemen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-08-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het huis in de wolken” te beoordelen