Het Heineken-losgeld

Hoe de verdwenen miljoenen nog altijd rondspoken
Auteur: Harry Lensink, Wim van de Pol | Uitgever: Follow the Money Publishing B.V.

24,50

Waar is het nooit teruggevonden deel van het Heineken-losgeld gebleven? Veertig jaar na de ontvoering van Freddy Heineken houdt die vraag nog tal van mensen bezig. Zelfs de rechter komt er nu weer aan te pas.

In 1983 werd 35 miljoen gulden losgeld betaald. Daarvan is 8 miljoen spoorloos: ontvoerders Willem Holleeder en Cor van Hout wisten dat veilig te stellen. Daarna dook dat geld in de wildste verhalen op. Het zou zijn begraven in de buurt van Parijs, gebruikt als financiering voor drugstransporten in Zuid-Amerika, belegd in prostitutiepanden in Alkmaar, besteed bij de aankoop van gokhallen en een sekstheater op de Wallen.

Harry Lensink en Wim van de Pol proberen de route van die verloren 8 miljoen in kaart te brengen. Ze spraken Heineken-ontvoerder Jan Boellaard en Gerard Holleeder, de broer van Willem. Ze interviewden opsporingsambtenaren, stadsbestuurders en Wallen-ondernemers. Ook verdiepten ze zich in oude en nieuwe strafdossiers, waarbij ze op dubieuze internationale geldstromen en hulpvaardige facilitators stuitten.

Ondertussen jaagt de overheid nog onvermoeibaar op de miljoenen en heeft dat geld geleid tot moorden, verbroken vriendschappen en familievetes. Met als grote vraag: waar is het nu? En waarom staat de eigenaar van twee Amsterdamse bedrijven opnieuw terecht voor het witwassen van dat verdomde Heineken-geld?

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083196077 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe de verdwenen miljoenen nog altijd rondspoken

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Tijdelijk uitverkocht

Uitgiftedatum

08-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het Heineken-losgeld” te beoordelen