Het grote dropboek

Alles wat je ooit over drop wilde weten
Auteur: Marieke Hendriksen | Uitgever: Just Publishers

24,99

Het grote dropboek – Marieke Hendriksen

Alles wat je ooit over drop wilt weten. Over Bijtjes, Katjes en Krijtjes. Over Pottertjes, Zwart-op-wit, keelpastiles en zoethout. Met recepten om zelf drop te maken. Over beroemde dropeters, Kokindjes en de populairste dropjes. En ook waarom Engels drop geen drop is.

Niet eerder verscheen er een boek dat helemaal gewijd is aan drop, onze nationale verslaving. Vraag Nederlanders wat zij als typisch Nederlands beschouwen en de kans is groot dat drop genoemd wordt. Maar… is dat wel zo? En wat weten we eigenlijk van drop?

Marieke Hendriksen neemt de lezer mee in de wonderlijke geschiedenis van drop in Nederland en ver daarbuiten. Van Middeleeuwse handschriften gaat haar verhaal naar achttiende-eeuwse landhuizen en apotheken, om vervolgens in de internationale grondstoffenhandel en de eerste dropfabrieken in de negentiende eeuw te duiken.

In de twintigste eeuw voert Hendriksen ons van populaire stripboekjes en hoestende operazangers naar de wederopbouw, en wat die betekende voor de groeiende populariteit van drop in Nederland. Via multinationals en zoethouthalffabrikaten belanden we in het heden, met drop als ons favoriete snoepje.

Hendriksen ontkracht op luchtige en humoristische wijze misverstanden en onzinverhalen over drop. Aan de hand van historische bronnen zoals apothekershandboeken, bedrijfsarchieven, en wetenschappelijke artikelen laat ze zien hoe de smaak van drop – en daarmee onze smaak – in de loop der eeuwen is veranderd.

Wetenschaps- en kunsthistoricus Marieke Hendriksen (1982) is als onderzoeker verbonden aan het NL Lab, een interdisciplinaire onderzoeksgroep van de KNAW (Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen) te Amsterdam.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Alles wat je ooit over drop wilde weten

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-03-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het grote dropboek” te beoordelen