Het geluk van links

Over Joop Wim Wouter en de toekomst
Auteur: Tom Pauka | Uitgever: Athenaeum - Polak & van Gennep

20,99

Een politiek leider is als een bruidegom op een huwelijksfeest in de Achterhoek die door dorpsgenoten op een stoel hoog in de lucht wordt getild: de bruidegom steekt boven iedereen uit en zal vrolijk blijven kijken, maar hij moet zich aan zijn stoel vasthouden want hij kan elk moment en doodsmak maken.

Zelden was een politiek adviseur zo openhartig over zijn werk als Tom Pauka. In Het geluk van links beschrijft hij hoe hij gedurende 42 jaar advies gaf aan verschillende partijleiders van de PvdA, zoals Joop den Uyl, Wim Kok, Wouter Bos en niet te vergeten Ed van Thijn. Ze gebruikten Pauka’s expertise soms ook om meer helderheid te krijgen over wat ze zelf eigenlijk wilden met hun politieke partij.
Pauka legt uit hoe de sociaaldemocratie bijdroeg aan het ontstaan van een materiële en mentale onderklasse die hij ‘de Verongelijkten’ noemt. Daarover gaat dit boek. Indiscreet maar niet onvriendelijk – zoals de schrijver zich heeft voorgenomen – wordt verteld hoe leiders in het politieke klimaat hun koers bepalen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789038896564 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over Joop Wim Wouter en de toekomst

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

26-02-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het geluk van links” te beoordelen