Het geluk van de brug

Het Amsterdam van Kees Fens
Auteur: Kees Fens | Uitgever: Bas Lubberhuizen

12,50

In zijn fijnzinnige overpeinzingen, speciaal opgetekend voor het maandblad van het Genootschap Amstelodamum, keert Fens in werkelijkheid en in gedachten terug naar de buurt van zijn jeugd in Oud-West. Hij haalt herinneringen op aan het rooms-katholieke leven in en rond de Chassékerk, wandelingen naar de rand van de stad en bekende Amsterdammers, onder wie Schelto Patijn, Rinus Michels en Lucebert. En hij beschrijft zijn fascinatie voor de talrijke bruggen die de verschillende buurten van Amsterdam met elkaar verbinden. Met een oog voor details en een poëtisch hart laat hij de stad en zijn inwoners net weer anders zien dan we hen kennen.

Kees Fens (1929-2008) was emeritus hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen en schreef bijna veertig jaar over literatuur in de Volkskrant.

‘… verhalen die lichtvoetig, melancholiek en zeer geestig zijn. Fens moet een geweldig geheugen hebben gehad; zijn oude buurt in West komt zo ontzettend tot leven in zijn verhalen dat ik er zomaar zou willen wonen.’ – Martin Bril

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059375079 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het Amsterdam van Kees Fens

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

112

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

11-10-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

4

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het geluk van de brug” te beoordelen