Het geheim van het Mývatnmeer

Een verhaal over vogel, vliegen, vissen en mensen
Auteur: Unnur Jökulsdóttir | Uitgever: Ambo|Anthos

20,99

Het geheim van het Mývatn–meer
Een verhaal over vogels, vliegen, vissen en mensen

Het prachtig geïllustreerde ‘Het geheim van het Mývatn-meer’ van Unnur Jökulsdóttir is een weldaad voor de ziel van elke natuur-, reis- en literatuurliefhebber. Voor de lezers van Hans Dorrestijn, Jean-Pierre Geelen, Peter Wohlleben en Midas Dekkers.

Met haar heldere, poëtische stijl neemt Unnur Jökulsdóttir de lezer mee op een avontuurlijke reis langs de wonderschone flora en fauna van het beroemde IJslandse Mývatn-meer. Haar boek zit bomvol fascinerende details over de meest uiteenlopende verschijnselen: grote wolken dansmuggen, bolvormige groene algen, unieke broedgebieden en het reusachtige vulkanisch gebergte dat het meer omringt. Al meer dan twaalf jaar woont en werkt de auteur bij het meer, samen met haar man, hoofd van het Mývatn-onderzoeksteam. ‘Het geheim van het Mývatn-meer’ is een indrukwekkende en sprookjesachtige beschrijving van het bedreigde ecosysteem van een van de mooiste meren van IJsland. Dit kleine literaire (natuur)wonder heeft bovendien een belangrijke boodschap.

Unnur Jökulsdóttir (1955) is uitgever en onderzoeksassistent aan het Mývatn Onderzoeksinstituut. Vanwege haar drang naar avontuur en belangstelling voor de natuur zeilde ze vijf jaar lang in een zelfgebouwde boot over de wereldzeeën. Ze publiceerde diverse natuur- en reisboeken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026344725 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een verhaal over vogel, vliegen, vissen en mensen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

232

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

17-05-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Het geheim van het Mývatnmeer” als eerste: