Het gedroomde Noorden

Een atlas
Auteur: Adwin de Kluyver | Uitgever: Spectrum

23,99

Het prachtige verhaal over het fascinerende Noorden

Adwin de Kluyver neemt de lezer mee op reis langs mythes, legendes, overleveringen, wetenschappelijke ontdekkingen, verdichtsels, utopieën en hersenschimmen. Het is een eigenzinnig mengsel van reisverslag, atlas en tragikomische geschiedschrijving. Hét boek voor iedereen die wel eens naar het Noorden reist. Of van het Noorden droomt.

In Het gedroomde Noorden volgt Adwin de Kluyver met een vinger over de kaart de fascinerende verhalen van ontdekkingsreizigers en gelukzoekers, wetenschappers en fantasten, doeners en denkers, van idealisten en charlatans. Ze verlangden allemaal op geheel eigen wijze naar het Noorden en hebben een rol gespeeld in hoe wij in de loop der eeuwen naar de bovenkant van de aarde zijn gaan kijken.

Speciaal voor Het gedroomde Noorden stelde zanger en gitarist Yorick van Norden, met medewerking van Excelsior Recordings, een soundtrack samen vol melancholieke klanken, met bijdragen van ‘Northern souls’ als Sigur Rós, Nick Drake, Motorpsycho, Vashti Bunyan, Tom Petty en Tim Christensen. Van Norden bracht onlangs The Jester uit, een album dat is genomineerd voor een Edison en door OOR werd betiteld als ‘de perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk’. De muzikale toegift bij het boek is te beluisteren via www.hetgedroomdenoorden.nl.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000355181 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een atlas

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-01-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het gedroomde Noorden” te beoordelen