Het GAIA cahier

Schilderijen en beschrijvende gedichten over Gaia, de geest van onze planeet aarde, en het menselijke handelen
Auteur: Gerrit Teule | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

14,95

Is onze aarde een dood ding of is het een levend organisme? Is het misschien zelfs een vrouwelijk wezen dat alles wat leeft, inclusief de dampkring en de oceanen, met liefde verzorgt en in een natuurlijk evenwicht houdt? In negen schilderijen kunt u kennis maken met dit wezen en ze heeft een naam: Gaia. Elk schilderij wordt begeleid door een beschrijvend gedicht en daarmee geven we Gaia een stem.

In onze tijd van klimaatverandering en milieuvervuiling heeft Gaia het zwaar te verduren. Zij is immers de natuur zelf? Zal zij de mens overleven? Zal de mensheid haar eigen daden- en voortplantingsdrang overleven? Gaandeweg verliezen we Gaia steeds verder uit het oog zonder de consequenties daarvan in te zien, op korte termijn, maar veel meer nog op de langere termijn van decennia, eeuwen of zelfs millennia, het tijdpad van Gaia.

De schrijver en schilder Gerrit Teule laat ons kennismaken met Gaia, onze tegenspeelster in het debat over opwarming van de aarde. In dat debat zouden wij helemaal geen ‘tegenspeler’ moeten zijn, want wijzelf zijn onmiskenbaar een integraal deel van de aardse natuur. Als wij de natuur beschadigen (en daar zijn wij druk mee bezig), dan beschadigen wij dus niet alleen onszelf, maar ook ons nageslacht.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464629125 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Schilderijen en beschrijvende gedichten over Gaia, de geest van onze planeet aarde, en het menselijke handelen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

31

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-01-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het GAIA cahier” te beoordelen