Het elektrisch paradijs

De komst van stroom en de transformatie van het huiselijk leven
Auteur: Lorenz van Doornen, Meta Krüger | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

34,99

De toepassing van elektriciteit vanaf eind negentiende eeuw bracht een ongeëvenaarde verandering van het dagelijks leven op gang. Terwijl het land van stroom werd voorzien ging een waar leger uitvinders aan de slag. Ze waren bevangen door de mogelijkheden die de schijnbaar onbegrensde technische vooruitgang bood, en natuurlijk ook door dromen van rijkdom en succes. Ze brachten ons de gloeilamp, maar evengoed curiositeiten als de elektrische kam.

Want de revolutie bleef niet beperkt tot de wijze van verlichting. Ook huishoudelijk werk, verwarming en persoonlijke verzorging veranderden in rap tempo mee. Het huis stroomde vol met vreemde, nieuwe apparaten: stofzuigers, wasmachines, mixers, haardrogers, scheerapparaten… Allemaal spullen die nog niet eens zo lang geleden het huiselijk leven volledig op z’n kop zetten, vooral dat van de vrouw.

In dit boek leiden de auteurs u eerst door de vroege geschiedenis van de ‘elektrifi catie’ en langs de doodlopende wegen daarbinnen. Vervolgens laten we het openbaar leven achter ons en treden we het huiselijke binnen. U loopt met hen door de verschillende vertrekken van de woning, waar een keur aan ooit revolutionaire, soms onzinnige maar zonder uitzondering prachtig ontworpen artikelen de revue passeert. Eén ding is zeker: u zult na lezing nooit meer gedachteloos een elektrisch apparaat ter hand nemen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462499232 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De komst van stroom en de transformatie van het huiselijk leven

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-08-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het elektrisch paradijs” te beoordelen