Het eerste transport

Het waargebeurde verhaal van 999 meisjes in Auschwitz
Auteur: Heather Macadam | Uitgever: Mozaïek

26,00

‘Het eerste transport’ van Heather Macadam is het waargebeurde verhaal van 999 joodse meisjes, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz tewerkgesteld werden.

Op 25 maart 1942 ontvangen bijna duizend joodse meisjes uit Poprad, Slowakijke, een oproep om te komen werken voor de overheid. Ze melden zich op het station in hun beste kleren, trots dat ze zich nuttig kunnen maken voor hun land. In plaats daarvan worden ze naar Auschwitz gestuurd. Slechts enkelen keren terug.

Heather Macadam deed jarenlang nauwgezet onderzoek naar de meisjes van het eerste officiële Auschwitz-transport. Zo ontrukte ze hun verhaal aan de vergetelheid en bracht hun hiermee een laatste eerbetoon. Hiervoor ontving zij een Yad Vashem-onderscheiding.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023959106 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het waargebeurde verhaal van 999 meisjes in Auschwitz

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

464

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-03-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

5

1 beoordeling voor Het eerste transport

  1. 5 van 5

    Historiek

    “Macadam heeft zoveel mogelijk individuele lotgevallen van de meisjes uit deze groep beschreven. Het is moeilijk te zeggen dat dit een prachtig boek is. Lezing is af en toe een worsteling, je moet het boek af en toe wegleggen: te erg, te beestachtig, te confronterend. Maar tegelijk is het een krachtig appèl aan de lezer om nooit te vergeten of te relativeren. Daarom van harte aanbevolen.” – Volledige bespreking van Joost Eskes


Een beoordeling toevoegen