Het duitse meisje

De Joodse Hannah en haar familie proberen te ontkomen aan de dreigende Tweede Wereldoorlog, maar is hun vluchtroute wel veilig?
Auteur: Armando Lucas Correa | Uitgever: Boekerij

20,99

Voordat alles veranderde had de Joodse Hannah Rosenthal een heerlijk leventje. Maar nu, in 1939, zijn de straten behangen met rood-wit-zwarte vlaggen; de bezittingen van haar familie zijn ingenomen en ze zijn niet langer welkom op plekken die vroeger aanvoelden als een tweede huis. Dan dient zich een uitweg aan: de SS St. Louis, een oceaanstomer die Joden een veilige overtocht vanuit Duitsland biedt. Het lukt de Rosenthals een plaats te bemachtigen en ze vertrekken op het luxe schip richting Havana. Maar al snel zorgen onheilspellende geruchten ervoor dat de voorzichtige hoop van de passagiers plaatsmaakt voor angst. Het schip dat hun redding leek te zijn, wordt hun noodlot.

Zeventig jaar later, in New York, ontvangt Anna Rosen voor haar twaalfde verjaardag een raar pakketje van haar oudtante Hannah. De inhoud van het pakketje zorgt ervoor dat Anna en haar moeder naar Havana reizen om de waarheid te achterhalen over het mysterieuze en tragische verleden van hun familie.

Voor de lezers van De bibliothecaresse van Auschwitz van Antonio Iturbe en De bakkersdochter van Sarah McCoy. Een aangrijpend Holocaust-verhaal, gebaseerd op ware gebeurtenissen.

De pers over Het Duitse meisje

‘Het groeiende gevoel van gevaar dat de Rosenthals ervaren in Berlijn, en de onrust onder de oppervlakte van de luxe omstandigheden aan boord, worden opmerkelijk krachtig overgebracht.’ Booklist online

‘Deze tragedie, zo veel jaar genegeerd, bevat een les die de wereld moet leren en nooit meer vergeten: heb medeleven met vluchtelingen.’ Ana Maria (Karman) Gordon, overlevende van de SS St. Louis

‘Een aangrijpend en hartverscheurend Holocaust-verhaal; de lijst van passagiersnamen achter in het boek draagt nog bij aan de impact ervan.’ Library Journal

‘Een krachtig verhaal over verlies en de moed om toch door te gaan met het leven.’ RT Book Reviews

‘Het verhaal wordt nog indringender in het licht van hedendaagse discussies over vluchtelingen.’ Bookpage

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789022581483 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Joodse Hannah en haar familie proberen te ontkomen aan de dreigende Tweede Wereldoorlog, maar is hun vluchtroute wel veilig?

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

368

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

05-03-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het duitse meisje” te beoordelen