Het Duitse Marinekorps in Vlaanderen 1914-1918

De land-, zee- en luchtoorlog
Auteur: Bas de Groot | Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij

34,95

De geschiedenis van het Duitse Marinekorps gedurende de Eerste Wereldoorlog is opmerkelijk. Het Korps is nooit verslagen en heeft zich bij de terugtocht in 1918 als een geheel teruggetrokken als een eenheid met medeneming van zoveel mogelijk wapens. Het behoorde tot de troepen die toegestaan werd om door Nederlands Noord Limburg naar Duitsland te trekken. Het was gelegerd langs de kust van Vlaanderen, tussen de Nederlands-Belgische grens en de IJzer. Het bestond marine infanterie en marine artillerie eenheden, de artilleristen bemanden de keten van geschutsopstellingen langs de hele door hen bezette kuststrook. Voorts een onderzeeboot- en een torpedoboot flottielje en een marineluchtvaartdienst en genietroepen.

Het Korps was het geesteskind van Grossadmiral Alfred Tirpitz (1849-1930) en deze zag het als zijn belangrijkste bijdrage aan zijn land. Het boek behandelt de periode uitvoerig vanuit de gezichtshoek van de strijdende. De houding van de civiele bevolking en de wisselwerking daarvan met het korps komen niet aan de orde, maar wel wordt er verwezen naar de meest recente literatuur.

Het unieke van dit boek is dat voor het eerst in de Nederlandse taal volledig gebruik is gemaakt van de Duitse en Britse militaire geschiedschrijving. De indeling is volgens de drie krijgsmachtonderdelen, de land-, zee- en luchtmacht.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463380478 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De land-, zee- en luchtoorlog

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

424

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-12-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het Duitse Marinekorps in Vlaanderen 1914-1918” te beoordelen