Het dorp, de oorlog, de mensen

Auteur: Ineke Hilhorst, Teun Koetsier | Uitgever: Historische Kring Laren

19,95

Als Hitler de macht heeft gegrepen en ons land binnenvalt, moeten er na de bezetting duidelijke keuzes worden gemaakt. Ben je voor of tegen de moffen, ga je in het verzet of kijk je lijdzaam toe. Soms krijgt het opportunisme de overhand.

‘Het dorp, de oorlog, de mensen’ portretteert een aantal mensen en de keuzes die ze maken. Een BNer die al in de jaren 30 waarschuwt tegen het nazisme. Een politicus die voor de NSB kiest. Een van oorsprong Canadese die in het verzet gaat. Een vrouw die spirituele verbindingen legt. Een gewone onderwijzeres, die zich in het hol van de NSB leeuw waagt. Een foute wiskundige. En een verzetsheld.

De verhalen laten zien hoe karakter en omstandigheden een beslissende invloed hebben en bepalen waar de hoofdpersonen staan in de mondiale krachtmeting waarin Nederland wordt meegesleurd.

*De eerste twee delen van deze trilogie zijn Schieten op de Maan, Gezag en Verzet in Laren NH in WO II, door Teun Koetsier en Elbert Roest uit 2016, redactie Ineke Hilhorst en De Slag om de Berg-Stichting, door Ineke Hilhorst, Teun Koetsier en Elbert Roest uit 2017.

Met een voorwoord van burgemeester Nanning Mol

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789090330303 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

176

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-04-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het dorp, de oorlog, de mensen” te beoordelen