Het China-gevoel

Auteur: Bettine Vriesekoop | Uitgever: Uitgeverij Brandt

22,50

Twee Westerse vrouwen die China van binnenuit hebben leren kennen: de Amerikaanse schrijfster Pearl S. Buck in de eerste decennia van de 20ste eeuw, en schrijfster Bettine Vriesekoop met enige regelmaat sinds de jaren zeventig.

Buck (1892 – 1973) kwam in China als dochter van een predikant die vooral de arme boerenbevolking wilde bekeren. Opgroeiend tussen de Chinezen gaf dat haar een unieke blik op het toentertijd in het westen volstrekt onbekende land. Daarover schreef zij later zo overtuigend dat Pearl S. Buck de eerste vrouw was die de Pulitzerprijs ontving voor haar boek De Goede Aarde (1932). Later won ze ook als eerste Amerikaanse vrouw de Nobelprijs voor Literatuur (1938). Vlak ervoor moest zij China verlaten om er nooit meer te kunnen terugkeren.

Vanuit de VS zette zij zich in voor mensen- en kinderrechten. Onder andere door de oprichting van het Welcome House, voor kinderen van Amerikaanse soldaten en Aziatische vrouwen. 

In dit boek deelt Bettine haar fascinatie voor Pearl met de lezer, en zoekt zij bij haar naar de kern van het China-gevoel.

Bettine Vriesekoop was ooit vijfvoudig Europees kampioen tafeltennis, en werd later schrijfster, journaliste en presentatrice. Zij schreef sinds 1996 diverse boeken, waaronder Heimwee naar PekingDuizend dagen in China, en Dochters van Mulan. Van 2006 tot 2010 woonde
en werkte Vriesekoop in China als correspondent voor NRC Handelsblad.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493095441 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-02-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het China-gevoel” te beoordelen