Het Bethaniënblok in Amsterdam

Onder de sluier van het verleden vandaan
Auteur: Frans Duivis, Simon van Blokland | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

39,99

‘Het Bethaniënblok in Amsterdam. Onder de sluier van het verleden vandaan’ beschrijft het deel van Amsterdam waar destijds het Bethaniënklooster heeft gestaan. Onderwerpen zijn de geschiedenis van vrijwel elk pand van de oneven zijde van de Oude Hoogstraat tot en met de even zijde van de Bloedstraat en de aanpalende delen van de Kloveniersburgwal, de Nieuwmarkt en de Oudezijds Achterburgwal.

Het boek besteedt aandacht aan de bewoners en bedrijven (waaronder de geschiedenissen van de bekende eeuwenoude kruidenwinkel Jacob Hooy en IJssalon Tofani), waartoe de auteurs mogen putten uit familiearchieven. Verder komen het Waaggebouw, de vroegere Vischhal en uiteraard het Bethaniënklooster zelf aan bod, evenals de Joodse bewoners en hun geschiedenis.

Daarnaast is er in het kort aandacht voor de verenigingen en organisaties die zich inzetten voor de cultuurmonumenten in dit deel van Amsterdam, het toenmalige Bouwblokonderzoek van de Bethaniënbuurt en de prostitutie. Last but not least hebben de auteurs na oproepen in de Oud-Amsterdammer en de Amsterdamse Krant talrijke reacties gehad in de vorm van verhalen en foto’s van oud-buurtbewoners en deze uiteraard verwerkt.

Enkele Amsterdamkenners (o.a. van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad) hebben het manuscript gelezen en zijn enthousiast. Verder hebben de auteurs het voorwoord kunnen voorzien van de handtekening van de eerste burger, Eberhard van der Laan.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462491007 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Onder de sluier van het verleden vandaan

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-10-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het Bethaniënblok in Amsterdam” te beoordelen