Het beroofde land

Auteur: René Eijsermans | Uitgever: Bravo Donkeyman

19,95

Je kunt een teveel aan talenten hebben waardoor je aantrekkelijk wordt voor de verkeerde mensen. Het overkomt het Nederlandse meisje Marijke. Ze is bijzonder voor haar pianoleraar, die met haar meegaat als ze in Düsseldorf aan de kunstacademie gaat studeren. Ze is bijzonder voor de beroemde kunstenaar Paul Klee van wie ze daar les krijgt.

Maar ze wordt pas echt aantrekkelijk wanneer de nazi’s aan de macht komen. Marijke doorziet dat allemaal veel te laat. Ze onderkent weliswaar dat het leven voor haar pianoleraar die joods is, ondraaglijk wordt, maar ondertussen laat ze zich gemakkelijk meeslepen door het snel veranderende Duitsland. Als het haar teveel wordt denkt ze een oplossing voor deze spagaat gevonden te hebben, maar met de uitvoering ervan overspeelt ze haar hand.

Een bombardement op Berlijn wijst haar ten slotte een uitweg. Maar die is verwarrend, onverwacht en deels te afschuwelijk voor woorden. Hij eindigt ergens in de nieuwe wereld waar ze opnieuw aantrekkelijk is voor mensen die het na de oorlog voor het zeggen hebben.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083200750 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

312

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-09-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het beroofde land” te beoordelen