Het belang van geld

Een alternatieve wereldgeschiedenis
Auteur: Niall Ferguson | Uitgever: Hollands Diep

29,99

Dit is het verhaal van voorspoed en crises zoals nooit eerder is verteld. Niall Ferguson toont overtuigend hoe het financiële de achtergrond vormt voor alle geschiedenis.

Ferguson neemt de lezer mee op een reis door de geschiedenis van de mensheid en toont ons hoe dankzij de uitvinding van het geld en de daaruit gegroeide wereld van banken, kredieten, obligatiemarkten en -verzekeringen de mens zich heeft kunnen ontworstelen aan het beperkte boeren- en jagersbestaan.

Van het belang van de eerste, op kleitabletten vastgelegde, zakelijke transacties in Mesopotamië in de brons- en ijzertijd tot de bankendynastieën die aan de basis lagen voor de Italiaanse renaissance en van de eerste aandelencrisis die de Franse Revolutie inleidde tot de hypotheekcrisis die in 2007 de Amerikaanse samenleving in haar greep kreeg en de wereldeconomie zou ontwrichten. Aan de hand van deze en vele andere historische anekdotes en gebeurtenissen levert Ferguson een overtuigend betoog dat de evolutie van de wereld van kredieten en schuld minstens zo belangrijk geweest is voor de opkomst en ondergang van beschavingen en de ontwikkeling van de mensheid als de ontwikkeling van de beheersing van het vuur, de uitvinding van de ploeg of de Industriële Revolutie.

The Times
Recensie

De meest briljante historicus van zijn generatie.

NRC Handelsblad
Recensie door NRC Handelsblad

Ferguson is een geweldige verteller.

The Washington Post
Recensie

Een uitstekende gids voor de geschiedenis van het geld en van financiële crises.

Elsevier
Recensie door Elsevier

Een verademing voor wie wil lezen over de werking van het geldstelsel, zonder te hoeven ervaren hoe een schrijver verzandt in complettheoriën of softe pleidooien voor een staatsbank. Ferguson schrijft vlot en verhalend.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789048848706 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een alternatieve wereldgeschiedenis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

448

Leverbaar

Uitverkocht

Uitgiftedatum

16-04-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het belang van geld” te beoordelen