Het beeld in de spiegel

Historiografische verkenningen. Liber Amicorum voor Piet Blaas
Auteur: E.O.G. Haitsma Mulier, J. Vogel, L.H. Maas | Uitgever: uitgeverij Verloren b.v.

29,00

Deze bundel historiografische opstellen markeert het afscheid van Piet Blaas als hoogleraar Theorie van de Maatschappijgeschiedenis aan de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het beeld in de spiegel bevat bijdragen van leerlingen en collega’s, van vrienden die vinden dat Blaas’ emeritaat niet zonder dit eerbetoon kan aanvangen. Dit boek is in de meest letterlijke zin een liber amicorum, een teken van respect voor een geleerde en een vriend. Twee korte inleidende artikelen geven een impressie van Blaas’ betekenis als docent, collega en historiograaf aan de Universiteit van Amsterdam (tot 1981) en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De daarop volgende zeventien bijdragen bieden een veelheid aan onderwerpen en benaderingen. Ze beslaan de periode van de Oudheid tot de twintigste eeuw, gaan uit van een biografische of een meer theoretische invalshoek, hebben betrekking op personen dan wel op werken. Wat al deze studies gemeen hebben, is dat zij handelen over de wijze waarop met het verleden is omgegaan. Ze liggen dus op het terrein waarop Piet Blaas zich al zijn hele wetenschappelijke leven beweegt.

Zijn eigen bijdragen aan dit vakgebied staan vermeld in het bibliografische overzicht ‘Publicaties Prof.dr. P.B.M. Blaas’.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789065504357 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Historiografische verkenningen. Liber Amicorum voor Piet Blaas

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-05-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het beeld in de spiegel” te beoordelen