Hester van blonde Mietje

Auteur: Maaike Van Arend | Uitgever: Mijnbestseller.nl

21,95

In de eerste helft van de negentiende eeuw wordt Hester geboren, een gewoon Joods meisje in Leeuwarden. Ze is nog heel klein als haar vader overlijdt en daarna veranderen de levensomstandigheden van haar moeder, en dus ook de hare, drastisch. Als ook haar moeder op jonge leeftijd overlijdt besluit Hester naar de grote stad te verhuizen.

Eenmaal in Amsterdam lijkt haar leven een stuk makkelijker te worden maar een misdrijf gooit roet in het eten en maakt dat ze naar Rotterdam vertrekt waar haar zus in de beruchte Zandstraatbuurt woont. Wat in principe een negatieve draai van haar bestaan lijkt te zijn blijkt anders uit te pakken als ze Daniel leert kennen.

“Hester van blonde Mietje” is fictie gebaseerd op echte mensen en waargebeurde verhalen. Het bijzondere aan dit boek is dat het helemaal geschreven is vanuit het oogpunt van de verschillende vrouwen die de wereld van Hester vormen, ieder met haar eigen karakter en levensvisie, en met Hester als middelpunt. Samen met de geschiedkundige feiten die in het boek voorkomen geven ze de lezer het gevoel dat deze vrouwen deel uit zouden kunnen maken van zijn of haar eigen familie.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403634401 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

349

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

27-07-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hester van blonde Mietje” te beoordelen